Retourneren

Hoe retourneer ik mijn bestelling?

Is je bestelling niet helemaal wat je ervan verwacht had? Jammer, maar geen enkel probleem om deze te retourneren. Bij Red-Rag heb je altijd de mogelijkheid je bestelling terug te sturen binnen 14 dagen na factuurdatum. De doos waarin de bestelling ontvangen is, kun je hergebruiken om je retour op te sturen. Door de plakstrip aan de binnenkant van de deksel te verwijderen kun je hem gemakkelijk weer dichtplakken.

Wil je dat je retour snel en foutloos afgehandeld wordt? Gebruik dan het retourformulier dat meegestuurd is met je bestelling, vul hem in en stop deze bij het pakket dat je retour stuurt. Ontbreekt het formulier of ben je hem kwijt? Geen probleem, je kan het retourformulier hier downloaden: retour-formulier.

Need help in English? Read our return policy here

Geef je pakket af bij een DHL ServicePoint
Door gebruik te maken van de meegezonden retoursticker is het retourneren van je bestelling zo geregeld. De kosten in Nederland hiervan zijn €3,95 en worden ingehouden van het terug te storten bedrag. Volg voor deze optie onderstaande stappen:

 
Let op! Je ontvangt van de baliemedewerker een verzendbewijs met daarop een track & trace code. Bewaar het verzendbewijs goed totdat je retour volledig is verwerkt en is terugbetaald. Zonder een geldig verzendbewijs met daarop een track & trace code, adres, gewicht en datum van verzending kunnen wij geen onderzoek starten naar een vermiste retour indien hij niet aankomt en zullen wij jouw retour dus niet terugbetalen.

Ben je je retoursticker kwijt, neem dan contact op met onze klantenservice. Ze zijn bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 17.00 via het mailadres: service@red-rag.com, of via whatsapp: 0416-569700.

Belangrijke voorwaarden

 • Zowel het risico als de kosten van het verzenden zijn bij een retournering voor eigen rekening! Stuur de artikelen die je wenst te retourneren in één zending terug om ervoor te zorgen dat de retourzending spoedig kan worden verwerkt. Wil je geen retourkosten betalen, dan kun je je pakketje retour brengen op ons hoofdkantoor in Waalwijk: Gompenstraat 11, 5145RM Waalwijk. Dat kan van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 16.00 uur.
 • Wij nemen retourzendingen alleen in behandeling als deze in originele staat inclusief labels & verpakkingen worden teruggestuurd. Beschadigde en/of gebruikte schoenen worden geweigerd en teruggestuurd.
 • Niet-identificeerbare retourzendingen worden zo mogelijk teruggestuurd naar de afzender.
 • Zonder track & trace code wordt er geen onderzoek opgestart naar vermiste retouren. Houd er dus rekening mee dat bewijs van verzending met track & trace code vereist is om in aanmerking te komen voor terugbetaling.


Kan ik mijn pakket ook retourneren via een andere pakketdienst?
Je pakket retourneren via een andere pakketdienst dan DHL kan uiteraard ook. De kosten hiervan zijn volledig voor eigen rekening. Volg voor deze optie onderstaande stappen:

 • Vul het retourformulier in en voeg deze toe aan het retourpakket
 • Noteer het volgende retouradres op het pakket:
  RED-RAG
  t.a.v. Webshop
  Gompenstraat 11
  5145RM Waalwijk
 • Lever je pakket af bij een servicepunt van de gekozen vervoerder en zorg dat het oude verzendetiket onleesbaar is.

 Let op! Je ontvangt van de baliemedewerker een verzendbewijs met daarop een track & trace code. Bewaar het verzendbewijs goed totdat je retour volledig is verwerkt en is terugbetaald. Zonder een geldig verzendbewijs met daarop een track & trace code kunnen wij geen onderzoek starten naar een vermiste retour indien deze niet aankomt en zullen wij jouw retour dus niet terugbetalen.

Overige vragen

Wat zijn de kosten voor retourneren in Nederland?
Wanneer je het pakket retourneert via een DHL ParcelPoint door middel van de bijgeleverde retoursticker wordt er €3,95 ingehouden van het terug te storten bedrag. Stuur je het pakket zonder DHL retoursticker retour met een reguliere verzending zoals PostNL dan zijn de kosten voor eigen rekening.

Hoelang duurt het voordat ik mijn geld terug krijg?
Een retourzending en verwerking hiervan duurt maximaal 10 werkdagen. Na ontvangst van je retourzending wordt het bedrag direct door ons teruggestort op je (bank)rekening / creditcard welke gebruikt is tijdens het plaatsen van je bestelling. Dit duurt vanaf het moment van overmaken maximaal 5 werkdagen. Als je betaald hebt met een creditcard kan het zijn dat het wat langer duurt.

Wat zijn de retourvoorwaarden?
Artikelen moeten binnen 14 dagen na ontvangst geretourneerd worden. De schoenen die je wil retourneren dienen ongedragen te zijn en moeten inclusief labels & verpakkingen teruggestuurd worden. Daarnaast mogen de schoenen geen gebruikssporen bevatten. Voldoen de geretourneerde producten niet aan deze retourvoorwaarden, dan kunnen we je retour helaas niet verwerken.

Mijn retour voldoet niet aan de retourvoorwaarden, wat nu?
Wanneer een artikel niet voldoet aan onze retourvoorwaarden, kun je deze helaas niet retourneren. Onze retourverwerking stelt aan de hand van diverse toetsingen vast of een retourgestuurd artikel voldoet aan de voorwaarden. Voldoet je retour niet aan de voorwaarden, dan kunnen we deze niet verwerken en niet overgaan op terugbetaling.

Ik heb geen retourformulier, wat nu?
Geen probleem, je kunt het retourformulier hier makkelijk downloaden: retour-formulier. Print hem vervolgens uit en vul hem in. Zonder retourformulier kunnen wij je retour helaas niet verwerken.

Hebben jullie mijn retour ontvangen?
Wanneer je het pakket retour hebt verstuurd, duurt het maximaal 10 werkdagen voordat we je retour hebben ontvangen en verwerkt. Zodra je retour bij ons is verwerkt, ontvang je een e-mail met daarin verdere informatie over je terugbetaling.

Kan ik een artikel omruilen?
Nee, het is helaas niet mogelijk om een artikel te ruilen. Wil je een andere maat of kleur? Dan kun je een nieuwe order plaatsen.

Heb je gebruik gemaakt van een kortingscode en werkt deze niet meer? Dan kan je hier helaas geen gebruik meer van maken. Gelukkig hebben we vaker kortingsacties dus wees er dan snel bij!

Kan ik mijn webshop bestelling retourneren bij een Red-Rag verkooppunt?
Nee, je kunt een bestelling uit onze webshop helaas niet retourneren bij een Red-Rag verkooppunt. Je kunt wel je retourpakket gratis afgeven bij ons hoofdkantoor van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 16.00 uur. Het adres is Gompenstraat 11, 5145RM Waalwijk.

Wat moet ik doen als mijn bestelling niet klopt?
Dit lossen we zo snel mogelijk op! Neem contact op met onze klantenservice via service@red-rag.com of via WhatsApp: 0416-569704. Vermeld hier duidelijk jouw naam, bestelnummer en de items waar het om gaat. Dan zullen wij je zo snel mogelijk helpen om het op te lossen.

Hoe kan ik mijn bestelling retourneren in België, Luxemburg en Duitsland?
Is je bestelling niet helemaal wat je ervan verwacht had? Jammer, maar geen enkel probleem om deze te retourneren. Bij Red-Rag heb je altijd de mogelijkheid je bestelling terug te sturen binnen 14 dagen na factuurdatum. Wil je dat je retour snel en foutloos afgehandeld wordt? Gebruik dan het retourformulier dat meegestuurd is met je bestelling, vul hem in en stop deze bij het pakket dat je retour stuurt. Ontbreekt het formulier of ben je hem kwijt? Geen probleem, je kan het retourformulier voor België en Luxemburg hier downloaden: retour-formulier

- België en Luxemburg
Door gebruik te maken van de meegezonden retoursticker is het retourneren van je bestelling zo geregeld. Volg voor deze optie onderstaande stappen:

De kosten voor een retour vanuit België of Luxemburg zie je onderstaand en worden ingehouden van het terug te storten bedrag. Retourneren vanuit Duitsland is voor eigen rekening.

België: €5,95
Luxemburg: €8,95

- Duitsland
Stuur je een pakket retour vanuit Duitsland dan kun je deze retourneren via een pakketdienst naar eigen keuze. De kosten hiervan verschillen per gekozen vervoerder. Volg voor deze optie onderstaande stappen:

 • Download dit Retour-formulier_DE in en voeg deze toe aan het retourpakket
 • Knip het retourlabel uit en plak dezel op de doos over het oude verzendetiket
 • Lever je pakket af bij een servicepunt van de gekozen vervoerder en zorg dat het oude verzendetiket onleesbaar is.

Let op! Je ontvangt van de baliemedewerker een verzendbewijs met daarop een track & trace code. Bewaar het verzendbewijs goed totdat je retour volledig is verwerkt en is terugbetaald. Zonder een geldig verzendbewijs met daarop een track & trace code, adres, gewicht en datum van verzending kunnen wij geen onderzoek starten naar vermiste retour en zullen wij jouw retour dus niet terugbetalen.

Heb je vragen over je retour vanuit het buitenland, neem dan contact op met onze klantenservice. Ze zijn bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 17.00 via het mailadres: service@red-rag.com, of via WhatsApp: 0416-569704.