Duurzaamheid

Red-Rag heeft aandacht voor het milieu en is actief bezig met duurzaamheid. We dragen graag ons steentje bij voor een betere wereld en hopen dat jullie dit ook doen!

Productie in Europa
Alle Red-Rag schoenen worden in Portugal, Italie en Spanje geproduceerd. Daar worden ze met heel veel zorg en liefde gemaakt door fabrikanten waar Red-Rag al vele jaren mee samenwerkt. Samen met ons team ontwikkelen zij ieder seizoen weer een hoogwaardig, kwalitatieve collectie die barst van de creativiteit. We kiezen er heel bewust voor om onze schoenen te produceren in Europa. Op die manier hebben we de meeste controle op de kwaliteit van de materialen en het maakproces.

Vervoer
Onze pakketten worden verstuurd via DHL. DHL is hard op weg naar volledig duurzaam transport. Ze willen zelfs in 2050 uitsluitend nog maar groen (zonder uitstoot) vervoeren. Vóór 2025 zorgt DHL dat 70 procent van hun vervoer schoon is. En daar werken wij graag mee samen!

Hoofdkantoor
Het hoofdkantoor in Waalwijk is gebouwd met een duurzame visie. Omdat wij voor onze producten eerlijke materialen gebruiken, was dit ook het plan voor ons pand. We hebben bij de bouw gebruik gemaakt van hout, metaal, staal, rubber en leer. Leuk weetje: het interieur is ontworpen door een schoenmaker.

Nieuwe uitvindingen
We proberen graag nieuwe dingen bij Red-Rag. Dit seizoen krijgen de kids toffe tattoos in de schoenendoos erbij. Deze tattoos zijn verpakt in een verpakking gemaakt van mais. Dit is biologisch afbreekbaar en niet zo schadelijk als plastic. Nieuw in de markt en hier maken we graag direct gebruik van!

Wat zijn de voordelen van een Red-Rag schoen?

DUTCH DESIGN, onze ontwerpers kennen de Nederlandse markt door en door en maken op basis van de laatste trends de meest gave schoenen en sneakers. Dat ontwerp proces vindt plaats op ons hoofdkantoor in Waalwijk, Noord-Brabant.

PRODUCTIE PORTUGAL, ITALIE EN SPANJE, de fabrikanten die voor Red-Rag werken zijn vaak familiebedrijven waar ze met heel veel passie jouw schoenen maken. Dat doen zij onder goede arbeidsomstandigheden. Wil je een kijkje nemen achter de schermen volg ons dan via Instagram @redragboysandgirls of @redragshoes!

KWALITATIEF HOOGWAARDIGE MATERIALEN worden door ons Red-Rag team persoonlijk uitgekozen bij de leer- en zolenfabrikanten in Italië en Portugal. Al onze materialen voldoen aan de strenge kwaliteitseisen en zijn dan ook vrij van schadelijke stoffen.

PASVORM EN COMFORT, staan bij ons (naast creativiteit) op nummer 1. Want dat schoenen fijn moeten zitten, is vanzelfsprekend. Wij doen er met ons team dan ook alles aan om ervoor te zorgen dat de pasvorm en het draagcomfort van iedere Red-Rag schoen perfect is. Onze collega’s reizen wekelijks af naar de fabrieken in Portugal en Italië om dit te controleren. Zo loop jij iedere dag met veel plezier op je nieuwe Red-Rag schoenen!