Over Red-Rag

Ons verhaal

P.J. Klerx en Zonen is het bedrijf achter het schoenenmerk Red-Rag waar we met zo'n 23 mensen hard werken om iedere dag de beste kwaliteit schoenen te maken. Klerx is gevestigd in Waalwijk, een stad die zich in de regio de Langstraat bevindt: hét centrum van de Nederlandse schoenenindustrie. Al sinds 1985 is Klerx succesvol met de merken Paul Green en Lumberjack en staan we bekend om onze kwaliteit en service. In 2004 besloten de heren Klerx (Nico, Hans en Kees) om een eigen merk in de markt te zetten. Op dat moment was de Nederlandse kinderschoenenmarkt saai en was er veel van hetzelfde aanbod, er was een gebrek aan lef. Daarmee ontstond het idee om een kinderschoenenmerk te lanceren wat zou prikkelen als een rode lap, een ‘red rag’!

In 2005 was het zover en lanceerde Klerx zijn eerste eigen merk: Red-Rag boys & girls. Een eigenzinnige collectie kinderschoenen die bruist van creativiteit en kleur. De gekke details en prints zijn stoer en brutaal. Red-Rag is anders: opvallend, stoer en verre van serieus of degelijk. En de schoenen zitten ook nog eens als gegoten want als het om kwaliteit gaat, zijn we bij Red-Rag erg serieus.

Niet veel later breidde Klerx uit met Red-Rag women. Het resultaat: een edgy schoenenlabel van Nederlandse bodem. Gemaakt voor iedereen die zich willen onderscheiden en altijd op zoek zijn naar iets nieuws, trendbewust maar met een eigen uitgesproken look.

Productie
Al onze schoenen worden gemaakt in Italië en Portugal. We werken al sinds het begin met dezelfde fabrieken en ons team is vaak aanwezig bij de productie om alles te checken op kwaliteit en het maakproces. De fabrieken zijn net als ons familiebedrijven en voorzien van goede arbeidsomstandigheden. Alle materialen die gebruikt worden kiezen we persoonlijk uit bij leer- en zolenfabrikanten in Italië en Portugal. Al onze materialen voldoen aan de strenge kwaliteitseisen en zijn dan ook vrij van schadelijke stoffen.

MEER OVER RED-RAG BOYS & GIRLS

Red-Rag boys & girls is een uitdagend en prikkelend - eigenwijs Nederlands kinderschoenenmerk. Met uitgesproken schoenen die zijn gemaakt van kwalitatief hoogwaardige en bijzondere materialen voor stoere kids die precies weten wat ze willen. Een fashion collectie met mooie eigen prints, labeling en met een flinke dosis humor. Niet voor saaie types!

Bij iedere collectie worden de grenzen opgezocht en nieuwe modegebieden verkend. Het schoenenmerk wil prikkelen als een ‘red-rag’ op een stier en ontwerpt daarom schoenen die net even anders zijn. Met een herkenbaar design en oog voor trends, biedt Red-Rag een lijn voor kids die zich willen onderscheiden. Voor de allerkleinste die kruipen tot de tieners die alles denken te weten. Ontworpen en met de hand gemaakt door vakmensen in Italië en Portugal. Dutch design, made in Europe! 

Volg Red-Rag boys & girls op Instagram en Facebook

MEER OVER RED-RAG WOMEN

For independent minds with love for shoes & fashion
Red-Rag women is een edgy schoenenlabel van Nederlandse bodem. Gemaakt voor iedereen die zich wil onderscheiden en altijd op zoek is naar iets nieuws. Trendbewust maar met een eigen uitgesproken look. Met Red-Rag imponeer je in je eigen stijl!

Edgy, Fashion, Dutch design & quality
Red-Rag wordt gemaakt voor 'independent minds with love for shoes & fashion'. Sterke karakters die zich niet laten leiden door trends. Ze zijn dol op onverwachte, ongekunstelde schoonheid en verrassend design. Als het om schoenen gaat kiezen ze voor authentieke, modieuze ontwerpen die met veel liefde gemaakt zijn. 

Voor alle nieuwtjes, tips en toffe winacties volg je Red-Rag shoes op Instagram en Facebook!