Garantie

Wat doe ik als ik een klacht heb?
Jammer om te horen dat je een klacht hebt over onze schoenen. Heb je de schoenen gekocht via de Red-Rag webshop dan willen wij je vragen om direct contact op te nemen met onze klantenservice. Dat kan per mail via service@red-rag.com of via Whatsapp: 0416-569704. Vermeld hierbij je naam, ordernummer, de klacht en eventuele foto’s van de schoenen. Op die manier krijgen wij een goed en compleet beeld van de klacht.

Heb je de schoenen gekocht bij een Red-Rag verkooppunt dan zijn zij het eerste aanspreekpunt voor jouw klacht. Zorg er daarom voor dat je de kassabon goed bewaard. Dit is je aankoop-/garantiebewijs. Het Red-Rag verkooppunt kan de klacht beoordelen en, indien gegrond en binnen de garantiebepaling van de winkelier, met jou in overleg gaan over een eventuele oplossing. Omdat je een koopovereenkomst bent aangegaan met de winkelier, verloopt de klachtenafhandeling via deze weg en niet via ons als leverancier.

Valt mijn klacht onder de garantie?

Kwaliteit vinden wij belangrijk en daarom stellen wij hoge eisen aan onze schoenen. Heb je toch een klacht over onze schoenen of service dan willen wij je vragen om direct contact op te nemen met onze klantenservice. Dat kan per mail via service@red-rag.com of via Whatsapp: 0416-569704. Vermeld hierbij je naam, ordernummer, de klacht en eventuele foto’s van de schoenen. Op die manier krijgen wij een goed en compleet beeld van de klacht.

Alle schoenen van Red-Rag die gekocht zijn via de webshop vallen onder wettelijke garantie. Dat wil zeggen dat een product in alle redelijkheid aan jouw verwachtingen moet voldoen. De schoenen behoren geen gebreken te vertonen die niet te verwachten zijn bij normaal gebruik. Volgens de wet is de garantieperiode zes maanden op fabricage fouten. Deze periode gaat in op het moment van je aankoop. Wanneer het product tijdens de garantieperiode wordt gerepareerd of vervangen gaat de garantie niet opnieuw in. Bewaar je factuur daarom altijd goed, dit is je garantiebewijs.  

Welke klachten worden niet vergoed?
Wij geven geen garantie op beschadigingen die zijn ontstaan door verkeerd gebruik van de schoenen. Dat is o.a.:

  • Slijtage op zolen, hakken en kale neuzen
  • Strepen die ontstaan doordat tijdens het lopen schoenen elkaar/iets raken
  • Afgeven en slijtage van voeringen door overmatige transpiratie
  • Kapotte ritsen, loslatende applicaties zoals studs, pailletten etc.
  • Kapotte hielen door verkeerd aantrekken van de schoenen (intrappen hiel)
  • Gebreken aan de schoenen die de verkoper en leverancier niet te verwijten zijn

Verkeerd gebruik kan gebreken, beschadigingen, defecten veroorzaken en vallen daarom buiten de garantie.

Goed onderhoud zorgt ervoor dat je langer plezier hebt van je Red-Rag schoenen. Slijtage en andere gebruikssporen kunnen doorgaans voorkomen worden door de juiste onderhoudsartikelen te gebruiken die verkrijgbaar zijn bij de schoenenspeciaalzaken of schoenmaker. Lees hier hoe je jouw schoenen het beste kunt onderhouden.